Naturelovers gaan naar Noorwegen

Voor een bijzondere wintervakantie dichtbij de natuur, voor activiteit of genieten van rust en ruimte is Noorwegen the place to be. In de Noorse provincie Valdres ligt national park Jotunheimen, Noorwegens hoogste gebergte. Dit is een geweldig gebied waar zowel de rustzoeker als de sensation seeker zijn hart op kan halen.

DSC05232 II

Slapen in een sprookje
In het plaatsje Heggenes op 500 meter hoogte omringd door bos en water, ligt een schitterend boutique hotel met de naam Herangtunet waar je het gevoel hebt dat je in een sprookje bent beland. Het hotel wordt gerund door een creatief stel uit Nederland. Ze hebben een aantal jaar geleden deze oude Noorse boerderij helemaal opgeknapt. Het hotel straalt huiselijkheid en rust uit, zeker in de winter. Er zijn kamers, suites en appartementen met allemaal een eigen thema. Zelf heb ik de Noorse kamer geslapen, met daarin een klein keukentje en een eigen houtoven wat het Noorse sfeertje helemaal af maakt na een koude dag in de sneeuw. Deze plek is voor natuurliefhebbers en rustzoekers helemaal geweldig.

 

DSC05496

Lokale producten
In het restaurant is een grote gezellige houtkachel en aan grote de eettafels serveren Marco en Marie Jose dagelijks het ontbijt en het diner. Het zijn heerlijke gerechten van lokale producten. Een arrangement boeken geeft veel rust, je hoeft niet na te denken over het eten en waar je een leuke plek kunt vinden om te eten. Ik ben zelf nogal kieskeurig wat betreft de locatie, ik zoek vaak een plek waar een fijne sfeer is, waar ik me op m’n gemak voel en waar lekker eten is. Eigenlijk heeft Herangtunet dat allemaal. De diners die gereserveerd worden zijn geweldig, de sfeer van het restaurant is fijn en de gastheer en gastvrouw maken alles met liefde en aandacht klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *