Relaxen op het strand

Met het warme weer ga ik graag naar het strand. Heerlijk met mijn voeten in het zand, een duik nemen in zee en een drankje drinken bij een fijne strandtent. Drukke stranden houden mij tegen te gaan, zeker in de Randstad. Als HSPer heb ik geen behoefte aan drukte. Het voelt zeer benauwend als mensen dicht tegen elkaar aan liggen op het strand. Toch heb ik twee leuke adresjes gevonden waar een goede vibe hangt en waar de drukte meevalt..

foto De staat

Vrijzinnige strandpaviljoen De Staat
Deze strandtent is te vinden op het Zuiderstrand in Den Haag en noemt zichzelf een vrijzinnige strandenclave. Dat klopt wel, want de vrijheid die je voelt bij De Staat spreekt mij erg aan. Op het strand staan stoelen en bankjes die jezelf mag slepen naar een plekje op het strand. Ze serveren er heerlijk biologisch eten, ook voor de vegetariër. Van heerlijke tapas tot burgers. Er staat hier ook geen muziek aan, dit geeft een gevoel van rust en de beleving echt in de natuur te zijn. Het Zuiderstrand is minder druk, maar de bereikbaarheid is wel een uitdaging als je met de auto komt. Een parkeerplekje is moeilijk te vinden. Het openbaar vervoer is een betere optie. Voordat je het strand op loopt is het nog wel even 10 minuten wandelen door de duinen. Ik loop dit stuk graag, het is een heel mooi stukje natuur. Je gelooft bijna niet dat je in de stad bent.  De Staat is een aanrader voor de HSPer die van natuur en vrijheid houdt.

IMG_2002

Huiselijke strandtent De Pit
Strandtent de Pit is te vinden op het strand in s’Gravenzande en heeft de de lekkerste houtoven Pizza’s. Deze strandtent heeft een vrolijke losse sfeer. Buiten staan oude banken en stoelen waar je heerlijk in kunt hangen met een drankje en op de achtergrond wordt fijne muziek gedraaid. Deze huiselijke strandtent is ook gezellig bij regen. Ik vind het strand bij s’Gravenzande heerlijk, omdat het wat rustiger is, maar dat komt misschien omdat de bereikbaarheid van het strand niet heel goed is. Er is vaak file op de Maasdijk, dus met de auto is vroeg vertrekken een must in de zomer. Met het openbaar vervoer, neem de je trein naar Hoek van Holland en vandaar uit is het nog een paar km lopen of fietsen.

Adressen

Strandpaviljoen De Staat
Strand Zuid 4,  Strandslag 10, Den Haag
www.destaat.info

Strandtent de Pit
Nieuwlandsedijk
Slag Vlugtenburg, ‘s-Gravenzande
www.strandtentdepit.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *