Hotspots in Maastricht

Stedentrips zijn niet altijd de meest relaxte uitjes voor hoogsensitieven. Als je hooggevoelig bent kan het zijn dat de indrukken die je op doet in een stad je overweldigen. Je voelt je leeg, energieloos en afgemat van een dagje in de stad. Dat is niet zo vreemd, want er komen veel prikkels op je af; de indrukken van de omgeving in de vorm van beelden en geluiden, het contact met mensen en de energieën die je oppikt. HSPers vangen meer subtiele signalen op, waardoor er ook meer indrukken binnenkomen en verwerkt moeten worden. Het is daarom een extra uitdaging om balans te vinden tussen prikkels en rust als je in de stad bent, maar dat neemt niet weg dat een stedentrip ook gewoon leuk is. Maastricht is een stad waar het prima vertoeven is. Het is een rustige stad, niet te groot en daardoor goed te overzien. Er zijn genoeg plekken waar je even kunt bijkomen van alle indrukken.

Appartement vs hotel
Ik ben er achtergekomen dat het handig is om voor een appartement te kiezen in plaats van een hotel. Een appartement geeft je wat meer vrijheid, omdat jezelf kunt bepalen wanneer je opstaat, wanneer je wilt ontbijten en je kunt ook altijd even een paar uurtjes uitgestrekt op de bank bijkomen met een boek en een wijntje. In een hotel is deze vrijheid wat beperkter en wordt je al snel uit bed gebonjourd door de schoonmakers, ben je afhankelijk van de ontbijttijden en bijkomen in een drukke hotellobby is ook verre van ideaal.

Urban Residences – where history meets design
In een voormalig historisch postkantoor heeft Urban Residences in Maastricht 19 appartementen ontwikkelt. De appartementen liggen midden in centrum vlakbij het Vrijthof. Super centraal dus, maar let er wel op dat er geen evenementen staan gepland op het Vrijthof, want dan is rust ver te zoeken. De appartementen zijn uber designy ingericht en stralen veel rust uit. Design liefhebbers zullen zich hier thuisvoelen. Als je meer van sfeer houdt dan vind je deze design appartementen waarschijnlijk niks. Je vind op de website een uitgebreid portfolio met foto’s.

Coffee lovers in de Dominicanen kerk
Vlak om de hoek bij het Vrijthof vind je in de Dominicanen kerk een boekhandel en een heerlijk plekje om koffie te drinken. Het is een indrukwekkende boekhandel, vanwege de hoogte en de glas in lood ramen. De sfeer is heel ruimtelijk. Ondanks de drukte vond ik het een fijne plek om even tot rust te komen met een kopje koffie en even in de boekkasten te neuzen.

De BrandweerKantine
De BrandweerKantine is open sinds september 2014. Je kunt hier genieten van een kopje koffie, een ontbijtje, een heerlijke lunch of een diner. Er wordt gebruikgemaakt van biologische ingrediënten en streekproducten. En aan de vegetariër is ook gedacht. De inrichting is hip en hartstikke vintage. Het stikt hier ook van de hippe mensen. Deze plek voelt aan als een creatief centrum waar creatieven elkaar ontmoeten en een plek zoeken om te werken.

Marres Kitchen
Heerlijk gegeten in Maastricht bij Marres Kitchen. Ergens verscholen in een zijstraatje en achter een poortje vind je deze culinaire keuken. Wow, wat een verrassing om dit plekje te ontdekken. Ze zeggen dat Marres Kitchen het hipste restaurant is van Maastricht. Het eten is top en het personeel is vriendelijk en spontaan. Op het menu staan bijzondere gerechten uit de keuken van chef-kok Maher. Inspiratie voor de gerechten zijn gebaseerd op de diverse culturen waar de chef-kok heeft gewoond; van het Midden-Oosten tot Italie naar Nederland. De smaken uit de verschillende culturen komen op een mooie manier samen in de gerechten.

Adressen:

Marres Kitchen
http://www.marres.org/nl/#!/nl/kitchen/

Coffee lovers in de Dominicanen kerk
http://www.coffeelovers.nl

De BrandweerKantine
http://www.debrandweer.com

Urban Residences
http://www.urbanresidences.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *